PUTEREA SUBCONSTIENTULUI

      Mintea subconştientă este un spaţiu de depozitare cu capacitate nelimitată; toate amintirile, experienţele noastre din trecut, cele mai profunde credinţe, absolut tot ceea ce ni s-a petrecut se stochează în mod continuu. Subconştientul este acea parte din noi care este în afara minţii conştiente care creează programe automate pentru a face funcţionarea în viaţa de zi cu zi mai uşoară, fără a avea nevoie să îţi concentrezi atenţia pe toate micile detalii de funcţionare.
Icebergul
            Vârful icebergului reprezintă mintea conştientă, iar partea de sub apă reprezintă subconştientul. De exemplu, o persoană care se află la început în ce priveşte şofatul este foarte atentă, să cuprindă şi să fie vigilentă la toate detaliile care ţin de regulile de circulaţie, funcţiile maşinii,  însă  în doar câteva săptămâni de practică persoana respectivă va fi în largul ei la volan, pentru că şofatul a devenit o obişnuinţă şi multe din detaliile care îi solicitau înainte atenţia acum s-au înregistrat în mintea subconştientă şi au devenit un fel de automatisme.
     Subconştientul este activ 24 din 24, fie că suntem în acţiune sau ne odihnim şi controlează toate funcţiile trupului cum ar fi respiraţia, bătăile inimii şi chiar şi activitatea sistemului nervos. Neuroștiința a susţine că subconştientul controlează 95% din viaţa noastră. Primii ani de viaţă sunt cei în care mintea subconștientă este programată, în care sunt instalate programele. Puterea subconştientului este mult mai mare decât cea a minţii conştiente. Sarcinile ei sunt acelea de a se asigura că răspundem exact în modul în care am fost programaţi. Mintea subconştientă face ca tot ceea ce îi spunem şi urmăreşte să se încadreze într-un model care să fie în acord cu propria imagine de sine.  
Parafrazându-l pe Einstein, nu putem rezolva o problema cu aceeaşi minte care a creat-o .
Schimbarea traseelor neuronale cu ajutorul afirmaţiilor binefăcătoare
           
    Dacă mintea subconştientă este atât de puternică, cum se poate reprograma pentru a aduce transformări benefice în viaţă, cum să reprogramăm gândirea condiţionată care ne poate ţine departe de la a ne trăi viaţa pe care întotdeauna ne-am dorit-o? Gândurile noastre au puterea de a se manifesta în realitate. Alegerea ne aparţine!
            Pentru a ne transforma viaţa, apare necesitatea de a face mai mult decât să ne modificăm gândurile, uneori este nevoie să mergem în profunzime şi să ne modificăm programarea. De aceea în zilele noastre dezvoltarea personală şi autocunoaşterea a devenit mai mult decât o necesitate. Pentru a ne reprograma mintea subconştientă este esenţială ancorarea noastră în momentul prezent, de multe ori necesită multă sinceritate faţă de noi înşine şi abia apoi de la acceptarea de sine putem să începem reformatarea vechilor trasee neuronale şi crearea unora noi  în psihicul nostru. Subconştientul învaţă prin repetiţie şi tot în acest fel au fost  învăţate modelele negative sau obiceiurile negative. Alocarea zilnică a unui  timp destinat noile credinţe sau afirmaţii binefăcătoare, ne putem reprograma subconştientul, putând în timp să ne transformăm viaţa şi  modul în care percepem realitatea.
      Repetarea zilnică a unor sugestii binefăcătoare, este ca şi cum am planta noi seminţe care vor prinde viaţă. Sugestiile pozitive ne ridică frecvenţa de vibraţie şi chiar crează amprente ce rămân întipărite în mintea subconştientă. „Repetiţia cu voce tare sau în gând a cuvintelor ce inspiră a fost utilă în diverse sisteme psihoterapeutice.” spunea Paramahansa Yogananda .
Afirmaţii binefăcătoare:
„Mă iubesc şi mă accept.”
„Sunt plin de pace, armonie şi bucurie.”
„Atrag lucruri bune în viaţa mea.”
„Gândurile mele pozitive creează lucruri pozitive.”
Încăratura emoţională care însoţeşte aceste afirmaţii este foarte importantă.

Creativitatea
   Este un proces mental care implică generarea unor noi idei sau a unor concepte, sau a unor noi asocieri între ideile, cunoştinţele sau conceptele deja existente.
Înteleg prin creativitate, atitudinea şi aptitudinea de a depaşi impasurile şi de a ne optimiza relaţiile în acord cu ceea ce suntem în fiecare moment. Aceasta presupune renuntarea la reţete sau la repetarea unor scenarii învăţate şi programate din copilărie care s-au dovedit a fi funcţionale la un moment dat, dar care în prezent nu mai sunt eficiente sau chiar produc suferinţă.
Este meritul unor “artisti” ai terapiei ca Moreno, Erickson, Zinker, Fromm, Jung  acela de a fi sesizat ca oamenii au nevoie de această resursă, creativitatea, pentru a se baza pe ei înşişi dupa încheierea unui proces terapeutic. Au nevoie să se simtă creativi, adică în stare să facă faţă oricarei situaţii, cu ceea ce sunt (şi ar putea fi) în fiecare moment. 
Cred ca atunci cand avem o atitudine creativă suntem undeva între acum şi viitor,  renaştem pentru a creşte şi a merge mai departe. Pentru a ne apropia de sine, aşa cum spunea Jung.
            Îmbunătăţindu-ne creativitatea ne ajută să devim mult mai autentici şi mai conectaţi cu infinitele resurse stocate în mintea subconştientă. „ Unde este creativitate şi spontaneitate, acolo este speranţă.” spunea parintele psihodramei Jacob Levy Moreno.
Intuiția
Intuiţia  este calea de legătură între mintea subconştientă şi cea conştientă. Mintea noastră subconştientă comunică mereu cu mintea conştientă, de multe ori printr-o fină voce interioară, prin simboluri, prin vise. Se spune că oamenii cu o gândire pozitivă, au o intuiţie mai bună .
 „Viziunile tale vor deveni clare numai atunci când te poţi uita în inima ta. Cine se uită în afară, visează; cine se uită înăuntru, se trezeşte.” Spunea C.G. Jung




Modalităţi de a folosi puterea subconştientului



  • Tehnicile psihoterapeutice – CIP  „Psy Essence” Pentru programări 0752 472 214.
  • Muzica cu sugestii subliminale – avem o gamă largă de CD-uri cu diferite teme cum ar fi Încrederea în sine, Armonie corporală, Sănătate, Armonie în cuplu, Prosperitate, Fericire şi optimism, Solaritate şi masculinitate. Pentru comenzi contact: 0749 601 403
  • Psihodrama – avem pentru tine atât grupuri de dezvoltare personală cât şi posibilitatea de a aplica metoda în seting individual . Informaţii şi detalii : 0749 601 403.


Şi multe alte metode cum ar fi meditaţia profundă, modularea undelor cerebrale folosind tehnici si aparate special concepute etc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce-si doresc femeile?

Dezvoltare personala, Psihodrama, Autocunoastere

Grup de reală conectare, București