DISFUNCŢIA ERECTILĂ ŞI ABORDAREA EI ÎN CUPLU


Ce este disfuncția erectilă?
 
Disfuncția erectilă este o problemă comună care afectează cel puţin unul din zece bărbaţi. În mod regretabil, numai 10% dintre cei afectaţi primesc tratament. Numărul de bărbaţi care suferă de o disfuncţie erectilă creşte odată cu vârsta. În medie 60% dintre bărbaţi se pot confrunta cu o astfel de problemă până la 35 de ani. Factorii apariţiei unei erecţii slabe pot fi de natură fizică și/sau psihologică.


Cauze fizice care pot conduce la disfuncția erectilă
 
- circulaţie sanguină deficitară spre penis, de exemplu, ca rezultat al arterelor blocate
- bolile cardiovasculare şi de tratamentele specifice
- bolile care afectează nervii care merg spre sau dinspre penis
- anormalii hormonale
- efecte secundare ale unor medicamente cum ar fi antidepresivele şi antihipertensive
- consumul  de alcool
- consumul de droguri
- diabetul zaharat
- fumatul, pe care personal l-aş numi bombă cu efect întârziat
- valori înalte ale colesterolului
- boli care afectează ţesutul erectil al penisului
- boli cronice cum ar fi insuficienţele renale sau hepatice
- toxinele din mediu de lucru
- obezitate
- sedentarismul
- tratamentele cu antihipertensive, diuretice, estrogeni, antiinflamatoare.


Cauze psihologice care pot conduce la disfuncția erectilă
 
Bărbaţi care pot avea erecţii în anumite circumstanţe dar nu şi în altele sugerează o cauză psiho-emoţională. Uneori, factorul declanşator poate fi uşor de identificat sub forma unui conflict puternic în relatia de cuplu, a faptului că a fost întrerupt în timpul ludiului sau a unor stresuri.
De cele mai multe ori problema poate fi una de natură psihologică:
- stres şi anxietate la serviciu sau acasă
-  suprasolicitare nervoasă
- conflicte conjugale şi insatisfacţii
- depresie
- instalarea unei monotonii sexuale
- orientări sexuale nesoluţionate
- libido scăzut

Atât cauzele fizice cât şi cele psihologice pot afecta nu numai erecţia, dar şi dorinţa sexuală şi chiar orgasmul.

Ar trebui ca un bărbat sa discute problema disfuncției erectile cu iubita sa?
 
Da. Există vechea zicală că „o problemă împărtăşită este pe jumătate rezolvată” şi acesta se aplică foarte bine în cazul disfuncţiei erectile. Uneori femeia, neintenţionat, pune foarte mult accentul pe "performanţa” bărbatului, iar această presiune poate cauza o disfuncţie erectilă. Uneori simpla discutarea sinceră a problemei cu iubita, poate uşura încărcătura emoţională şi poate restabili normalitatea funcţiei erectile. Este adesea folositor ca femeia să-l însotească pe iubitul ei la medicul generalist şi la specialist.

Recomandări
 
    Situaţia poate fi una pasageră şi eliminând factorii care au determinat-o, am putea spune că în mod firesc ar putea dispărea şi problema erecţiei slabe şi aceasta să-şi revină la limitele normale.
     Câteva îmbunătăţiri în modul de viaţă sunt demne de luat în seamă înainte de a apela la sfatul sexologului. Acestea includ renunţatul la fumat, eliminarea consumului de alcool şi reducerea stresului şi a anxietatii însă uneori chiar şi pentru acestea este necesară intervenţia psihologului. Dacă aceste prime soluţii nu rezolvă problema, atunci bărbatul ar trebui să caute sprijinul medical.


Terapia sexuală şi/sau de cuplu

Dacă factorii psihologici sau traversarea unor dificultăţi relaţionale sunt cauza principală pentru disfuncţia erectilă, este recomandată consilierea psihosexuală sau de cuplu. Este foarte utilă restabilirea armoniei relaţionale pentru că aceasta se va reflecta pozitiv şi în viaţa amoroasă a cuplului . Terapia sexuală este de multe ori combinată şi cu alte forme de tratament.

Relaxarea

  Dacă ai observat că erecţia apare în timpul somnului, adică când eşti complet relaxat, atunci exerciţiile de relaxare sunt salutare înaintea sau chiar şi în timpul actului amoros.
Încrederea în reuşită

   Cultivarea unei atitudini mentale pozitive şi păstrarea atenţiei doar spre succesul acţiunii poate avea efecte excepţionale. Atunci când te gândești numai la faptul că iar e posibil sa ai probleme cu erecția e analogic vorbind ca şi atunci când te afli la volanul maşinii cauţi mereu modalităţi de a avea accidente. Presupun că atunci când șofezi nu procedezi așa ci priveşti în direcţia în care doreşti să mergi, nu-i aşa? Gândește mereu că ai o erecție excelentă ori de câte ori dorești și vei vedea că te va ajuta foarte mult.
Plantele medicinale: macca, yohimbe (atenţie a nu depăşi doza recomandată)
Tonifierea muşchilor abdominali şi a muşchilor sexuali

 Ca orice muşchi şi muşchii sexuali trebuie antrenaţi iată câteva exemple de sexerciţii:
- dispozitivele cu vacuum pot ajuta la atragerea sângelui în penis, care se măreşte imediat într-un mod similar unei erecţii naturale. Odată ce s-a produs o erecţie adecvată, o bandă de tensiune este plasată la baza penisului pentru menţinerea ei. Este important ca inelul de tensionare să fie îndepărtat dupa 30 minute.
- urinarea fracţionată, cu cât mai multe fracţionări cu atât performanţa creşte.
- exercitiile Kegel o oră pe zi fac minuni.

Exerciţiu pentru antrenamentul erecţiei
 
Iată în continuare un exercițiu foarte eficient pentru antrenamentul erecției. Se face dimineaţa devreme, imediat după duş. Bărbatul stă în picioare, poziţia cea mai propice acestui exerciţiu, şi, la voinţă, urmăreşte să intre în erecţie. Dacă acest lucru nu-i reuşeşte, poate fi ajutat de iubita lui printr-un masaj delicat al penisului sau de o imagine excitantă. Erecţia este suficient de puternică dacă poate "suporta" un prosop aşezat ca pe un cuier! Pe măsură ce bărbatul capată măiestrie şi încredere, el va învăţa să-şi relaxeze erecţia, iar apoi s-o obţină din nou. Cei fără experienţă vor reuşi mai uşor această relaxare, îmbăindu-şi penisul în apă rece. Fiecare nouă erecţie va trebui să fie suficient de puternică pentru a putea susţine un prosop. Un ciclu complet al acestui exerciţiu este compus din patru erecţii consecutive. Unii practicanţi au descoperit ca prima încercare s-a dovedit a fi relativ uşoară, dar a devenit mai complicat odată cu trecerea timpului. În astfel de situaţii este bine să vă reamintiţi că acest simplu exerciţiu vă va ajuta să vă prelungiţi viaţa sexuală deoarece prin repetarea lui, muşchii erectili se vor menţine în condiţii şi tonus foarte bun.


Știi persoane cărora această resursă le-ar fi de folos?

 Trimite-le un link al articolului prin e-mail sau rețelele de socializare.
Iți mulțumesc. Și sperăm, că și ei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce-si doresc femeile?

Dezvoltare personala, Psihodrama, Autocunoastere

Grup de reală conectare, București